Jam’in Jette On Tour – NL

2021 een bijzonder jaar voor de vzw KWA! en het Jam’in Jette Festival

COVID-19 liet de vzw KWA! geen andere keuze dan zich aan te passen voor het jaar 2021 dat nog steeds te kampen heeftmet een sanitaire crisis. Jam’in Jette Outdoor zal dit jaar niet doorgaan, maar in de plaats daarvan komen een hele resem van kleinere activiteiten tot op het einde van het jaar 2021.

Waarom deze keuze:

 • Om de culturele sector te steunen die al zo lang kreunt onder de maatregelen.
 • Omdat de veiligheidsnormen ons hiertoe dwingen.
 • Om de motivatie van het Jam’in Jette team op peil houden dankzij verschillende evenementen. Om de cultuur te bieden waar we allemaal naar snakken.
 • Om hopelijk deze « On Tour »-versie af te sluiten met grotere evenementen (eind 2021).
Waar  :
 • Voornamelijk in Jette, op verschillende plekken (Cultureel Centrum, Guinguette Fabiola, Le Rayon Vert,Basisschool Poelbos, Kardinaal Mercierplein, Firm Art Lab, enz).
 • Maar ook buiten Jette, om je nieuwe plekken te laten ontdekken!
Voor wie :
 • Voor jou en iedereen die je wil meenemen. Ons publiek is van alle leeftijden, is multicultureel en komt uit alle lagen van de bevolking. Iedereen is welkom en de meerderheid van de activiteiten zijn gratis.

 

Met wie:
 • Met onze gebruikelijke partners (Gemeente Jette, Cultureel Centrum Jette, Guingette Fabiola, Le Rayon Vert, enz).
 • Met nieuwe partners die onze vergezellen in dit nieuwe avontuur (Brouwerij La Source, CourJette, Firm Art Lab en vele anderen).
Onze aanpak :
 • We passen de capaciteit van onze activiteiten aan en volgen strikt de maatregelen op
 • We blijventrouw aan de waarden van Kwa! en Jam’in Jette (toegang tot cultuur voor iedereen, korte keten voor onze bars en restaurants, duurzame ontwikkeling, enz).
 • We heten het publiek welkom met een kwaliteitsvol programma.

 Daarom nodigen wij je uit om samen met ons vanaf mei tot eind december 2021 elke maand de verloren tijd in te halen! Dit is onze agenda voor de komende maanden.

Deze activiteiten zijn onderhevig aan mogelijke wijzigingen, annulaties, verminderingen of hopelijk uitbreidingen van de capaciteit,afhankelijk van de regels die dan gelden.

PLOEF, Jette
8/5/2021

Sinds enkele jaren organiseert vzw Kwa! gastentafels. Dit is een toffe gelegenheid om met vrienden af te spreken voor een driegangenmenu. Let op, reservaties zitten snel vol.
Voor deze nieuwe gastentafel keren we terug naar Rayon Vert in Jette. De meeste producten komen van de zelfoogstboerderij « CourJette » (een lokaal en biologisch tuinbouwproject dat sinds een jaar in Jette is gevestigd). Bij deze gastentafel hoort ook een live concert. De kans om een Belgische band te programmeren die had moeten komen spelen tijdens de editie van Jam’in Jette 2020.

Basisschool Poelbos, Jette
22/5/2021

De 10e editie van Jam’in Jette Outdoor had moeten plaatsvinden op 21 en 22 mei 2021 in het Jeugdpark. Wij willen deze symbolische datum kost wat kost behouden maar niet op dezelfde plaats, het zal in het Basisschool Poelbos. Laten we deze gelegenheid samen vieren en ervoor zorgen dat we niet voor het tweede jaar bot vangen. Op het programma van deze dag staan openluchtconcerten op één podium midden op het grasveld, een circus en activiteiten voor kinderen.

Guinguette Fabiola, Jette 19/6/2021

Wie eind juni zegt, zegt Fête de la Musique. Voor dit evenement hebben wij de Guinguette van Jette Fabiola gekozen als plek, onderde fresco van Jam’in Jette. Op het programma: een feestelijke dag met concerten, maar ook dj’s, circusvoorstellingen en speciale activiteiten voor kinderen. De bar en het restaurant van Guinguette Fabiola, waar speciale aandacht wordt besteed aan lokale en biologische producten, heten u van harte welkom.

Firm Art Lab, Jette 10/07/2021

Firm Art Lab is een nieuw tijdelijk project van 3000 m² op initiatief van de gemeente Jette voor kunstenaars uit Jette en Brussel . Kwa ! vzw heeft belangstelling getoond voor dit soort concepten en is bijzonder geïnteresseerd in het aangaan van nieuwe artistieke samenwerkingsverbanden. Kom en ontdek dit inspirerende culturele concept, deze geweldige plek! Op het programma voor de dag en avond van 10 juli: concerten en activiteiten voor kinderen, circus en vele andere verrassingen!

See U, Ixelles 21/08/2021

Augustus staat voor zon en openluchtconcerten. Laten we afspreken bij See-U voor een partnerschap en een muzikale carte blanche. Dit is een kans voor Kwa! om buiten de grenzen te treden, om cultuur op zijn eigen manier te laten weerklinken en om het publiek van andere Brusselse gemeenten te ontmoeten. Een muzikaal programma dat verder gaat dan een concert met participatieve dansworkshops, op het geluid van Afrikaanse percussie. Een mooie manier om een van de vele facetten van de Afrikaanse cultuur te belichten.

Guinguette Fabiola, Jette 25/9/2021

Het openingsfeest van het fresco in de Guinguette heeft zoveel goede herinneringen bij ons achtergelaten dat we het graag nog eens opnieuw willen beleven. Een tweede samenwerking met de Guinguette Fabiola ter afsluiting van het zomerseizoen. De dag zal enigszins vergelijkbaar zijn met die in juni, met concerten onder een kleine tent, dj’s, circusvoorstellingen en activiteiten voor kinderen gedurende de hele dag. De bar en het restaurant zullen opnieuw worden bemand door het personeel van de Guinguette Fabiola.

Brasserie de la Source, Laeken 23/10/2021

We zetten een nieuw evenement op voor de maand oktober in Be Here. Hiervoor werken we samen met brouwerij De la Source. Kom en herontdek deze plek: het voormalige Byrrh etablissement heeft zijn deuren opnieuw geopend. Deze plek biedt onderdak aan bedrijven die zich inzetten voor duurzame voeding, circulaire economie en sociale economie. Vzw Kwa! neemt de muzikale en circusprogrammatie voor haar rekening, en animeert zo het uitgestrekte binnenplein.

Cultureel Centrum, Jette
13/11/2021

November betekent Jam’in Jette Indoor. Het zal dé gelegenheid zijn om verloren tijd in te halen, om cultuur te vieren, om te dansen met elkaar, om Belgische muzikale juweeltjes te ontdekken die ons naar de uiteinden van de aarde zullen voeren. Het Cultureel Centrum van Jette zal weer een avond lang door festivalgangers worden ingenomen. Op het programma: 6 concerten afwisselend in twee zalen, een bar en een restaurant, en dit jaar hoogstwaarschijnlijk enkele verrassingen. Op het muzikale programma staan onze lokale artiesten die weer met veel plezier op het podium zullen staan.

Place Cardinal Mercier, Jette 11/12/2021

Een week lang nemen we het Kardinaal Mercierplein over! Ter gelegenheid van de Jetse kerstmarkt zijn we aanwezig met een artistiek en muzikaal programma.